Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Férfiakt-Men in the Nude (2006)

Tibor is a writer having a midlife crisis. While his actress-wife is touring out of town, he meets a boy-prostitute, Zsolt . The boy skillfully insinuates his way into the writer's home, life and heart. Thomas Mann's "Death in Venice" is the overt prototype for this affair between the middle-aged writer and the beautiful boy from another world who becomes a muse for the artist. Tastes in music (Schubert vs hip-hop), literature, and food (sushi / hamburger) constantly remind us that age is not the only thing that separates the two lovers. Zsolt, it turns out, is also interested in girls, and his friends are petty criminals, thieves, and blackmailers. Yet he is also seductive and very good at spinning a web of lies to enthrall the writer, who is inspired to restart his career. Tibor eventually confronts the reality of his own failed marriage and of Zsolt's criminality and unavailability. Despite the name, Men in the Nude is not just about gay men; it's about the places we find ourselves in life and how we never know how we'll deal with them until we're put there. It's about thinking you know yourself, when really you don't know yourself at all.

Ο Tibor είναι ένας 50-άρης συγγραφέας που έχει κρίση μέσης ηλικίας. Οταν η ηθοποιός-σύζυγός του περιοδεύει έξω από την πόλη, συναντά ένα αγόρι-πόρνη, τον Zsolt. Το αγόρι εισβάλλει επιδέξια στο σπίτι, τη ζωή και την καρδιά του συγγραφέα. Το βιβλίο "Θάνατος στη Βενετία" του Τόμας Μαν είναι το πρωτότυπο για αυτή την ερωτική υπόθεση, ανάμεσα στο μεσήλικα συγγραφέα και το όμορφο αγόρι από έναν άλλο κόσμο, που γίνεται μούσα για τον καλλιτέχνη. Διαφορές στη μουσική (κλασσική εναντίον hip-hop), στη λογοτεχνία στις γεύσεις (σούσι / χάμπουργκερ) που μας υπενθυμίζουν διαρκώς ότι η ηλικία δεν είναι το μόνο πράγμα που χωρίζει τους δύο εραστές. Ο Zsolt, ενδιαφέρεται επίσης για κορίτσια, και οι φίλοι του είναι μικρο-εγκληματίες, κλέφτες, και εκβιαστές. Ωστόσο, είναι επίσης λάγνος και πολύ καλός στα να μπλέκει στα δίκτυα του τον συγγραφέα, ο οποίος βρίσκει πάλι την έμπνεύση του για να ξαναρχίσει τη σταδιοδρομία του. Ο Tibor αντιμετωπίζει τελικά τη πραγματικότητα τού αποτυχημένου γάμου του και της εγκληματικότητας και κοροϊδίας τού Zsolt. Παρά το όνομα, Men in the Nude, η ταινία δεν είναι μόνο για τους γκέη. Είναι σχετικά με τις απρόβλεπτες καταστάσεις που βρίσκουμε στη ζωή και ποτέ δεν ξέρουμε πώς θα τις αντιμετωπίσουμε, μέχρι που τις βρούμε απέναντί μας. Έχει να κάνει με τη σκέψη ότι ξέρεις τον εαυτό σου, όταν πραγματικά δεν τον ξέρεις καθόλου. 

A Big Thank You To "yavass" for the English and Greek Subtitles!!!
Files Include Subtitles In English , Spanish And Greek!
Online Here

3 σχόλια :

  1. Δεν ξέρω βασικά γιατί χαρακτηρίζεται στην περιγραφή ότι η ταινία είναι το πρωτότυπο του βιβλίου “Θάνατος στη Βενετία” του Τόμας Μαν!!! Επειδή κι οι δυο πρωταγωνιστές είναι συγγραφείς κι ερωτεύονται ένα αγόρι; Το στόρι είναι εκ διαμέτρου αντίθετο! Στο μεν βιβλίο του ο Τόμας Μαν, πραγματεύεται τον πλατωνικό ερωτά του συγγραφέα, για την ομορφιά ενός ανήλικου αγοριού, ενώ στην ταινία η νεαρή αρσενική πόρνη εισβάλει στην ζωή του συγγραφέα. Το ίδιο πρωτότυπο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε για την ταινία και το “Έρωτας και θάνατος στο Λονγκ Αϊλαντ” του Ζιλμπέρ Αντέρ όπου κι εδώ ένας μεσήλικας συγγραφέας ερωτεύεται έναν νεαρό ηθοποιό, βλέποντας τον σε μια ταινία, όπου τυχαία μπήκε στο σινεμά, επειδή ήθελε προσωρινό καταφύγιο από την βροχή!
    Έχει γυριστεί σε ταινία το “Θάνατος στη Βενετία”, δεν έχω βρει όμως υπότιτλους.

    Η ταινία είναι καλή, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με το αριστούργημα (για μένα) βιβλίο του Τόμας Μαν “Θάνατος στη Βενετία”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα διαφωνίσω.
    Η κριτική δεν είναι δική μου αλλά από το Gay Themed Movies Review.
    To "Θάνατος Στην Βενετία" θα το ανεβάσω σύντομα με Ελληνικούς Υπότιτλους.
    Σ Ευχαριστώ για τα ουσιώδη σου σχόλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα αλίμονο! Δεν θα έκανα κριτική, πόσο μάλλον κακόπιστη, σε μια άποψη/κριτική οποιουδήποτε!!!
    Σαφώς κι έκανα κριτική στην περιγραφή/περίληψη, μέσα στην οποία χαρακτηρίζεται η ταινία σαν πρωτότυπο του βιβλίου του Τόμας Μαν, γνωρίζοντας ότι η περίληψη δεν είναι δική σου.

    Την σπουδαία δουλειά την κάνετε εσείς, οι κριτικές είναι το μόνο εύκολο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή