Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

For The Bible Tell Me So (2007)

We meet five Christian families, each with a gay or lesbian child. Parents talk about their marriages and church-going, their children's childhood and coming out, their reactions, and changes over time. The stories told by these nine parents and four adult children alternate with talking heads - Protestant and Jewish theologians - and with film clips of fundamentalist preachers and pundits and news clips of people in the street. They discuss scripture and biblical scholarship. A thesis of the film is that much of Christianity's homophobia represents a misreading of scripture, a denial of science, and an embrace of quack psychology. The families call for love.

Miα εξερεύνηση μεταξύ της διαχωριστικής γραμμής ομοφυλόφιλων και θρησκόληπτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και με ποιο τρόπο η χριστιανική δεξιά χρησιμοποιεί διερμηνεύσεις της βίβλου για να στιγματίσει τους ομοφυλόφιλους...

ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ

1 σχόλιο :

  1. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι ότι καλύτερο για έναν γονιό, να μαθαίνει ότι ο γιος η η κόρη τους είναι ομοφυλόφιλος, έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή τους, τα όνειρα τους για τα παιδιά τους, σαν πρώτη φάση και στην συνέχεια νιώθουν ντροπή… όλα καλά κι ωραία μέχρι εδώ, λογικά με την έννοια ότι μεγάλωσαν μέσα στην άγνοια και τις φοβίες που κατά κύριο λόγο οι θρησκείες επέβαλαν και φυσικά δεν αφορούν αποκλειστικά την ομοφυλοφιλία.
    Απορώ όμως, πως ένας γονιός, που κατά τα άλλα θα έπεφτε και στην φωτιά για τα παιδιά του, στην στιγμή μπορεί να τα ξεγράψει, λόγω της ομοφυλοφιλίας τους! Είναι τόσο δυνατό αυτό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην θρησκεία και την γαλουχημένοι μ αυτήν κοινωνία, που με τόση ευκολία απορρίπτουν τα παιδιά τους; Με όλες τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να σημαίνει αυτή η απόρριψη.
    Για μένα είναι θέμα ενημερώσεις από τους ίδιους τους γονείς. Το ντοκιμαντέρ αυτό και κάποιες ταινίες που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες, είναι μια καλή αρχή. Κρίμα όμως, που και μόνο η θεματολογία μπορεί να είναι ένα αντικίνητρο για κάποιον να την δει!!! Κι ύστερα, όταν το κακό συμβεί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή