Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Mine Vaganti (Loose Cannons) 2010


Ο Tommaso είναι γιος μιας πλούσιας οικογένειας του ιταλικού νότου που έχει στην κατοχή της μια εταιρεία παραγωγής ζυμαρικών. Ζει όμως στη Ρώμη όπου σπουδάζει Οικονομικές Επιστήμες προκειμένου να επιστρέψει με το τέλος των σπουδών του στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να αναλάβει από κοινού με τον αδελφό του την διοίκηση της πατρικής επιχείρησης.
Η επιστροφή του στην οικογενειακή εστία συμπίπτει με την επιθυμία του να αποκαλύψει στους δικούς του ότι είναι ομοφυλόφιλος και ότι θέλει να γίνει συγγραφέας.
Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που διοργανώνεται για να γιορτάσουν την συνεργασία με έναν νέο συνέταιρο που είναι έτοιμος να αποκαλύψει κι αυτός την σεξουαλική του ταυτότητα, τον προλαβαίνει εντελώς αναπάντεχα ο μεγάλος του αδελφός, ο Antonio, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια αφοσίωσης στην οικογένεια και στην επιχείρηση, αποκαλύπτει ότι είναι ομοφυλόφιλος. Τελικά ο Τommaso κι επειδή ο πατέρας του περνάει έμφραγμα, για να μην επιδεινώσει την κατάστασή του, δεν αποκαλύπτεται και αναλαμβάνει την διεύθυνση της επιχείρησης.
«Οι ιστορίες αγάπης που δεν μπορούμε να ζήσουμε είναι αυτές που δεν τελειώνουν ποτέ», λέει ο πρωταγωνιστής σε κάποιο σημείο.

Η ταινία μέσω της κωμωδίας πραγματεύεται το θέμα της ομοφυλοφιλίας μέσα στην οικογένεια και ειδικά στον ιταλικό νότο που είναι γεμάτη προκαταλήψεις και ταμπού. Ωστόσο το θέμα της ταινίας δεν είναι μόνο η ομοφυλοφιλία, αλλά γενικότερα αυτό της ελευθερίας.
«Μην αφήσεις τους άλλους να σου πουν ποιόν πρέπει να αγαπήσεις και ποιόν να μισήσεις. Καλύτερα να κάνεις ο ίδιος το λάθος αυτό», είναι η συμβουλή της γιαγιάς, άλλης μιας «παρασυρόμενης νάρκης» που παντρεύτηκε αυτόν που της προόριζε η οικογένειά της παρόλο που ήταν ερωτευμένη με τον αδελφό του συζύγου της

(Περιγραφή ταινίας από turigr)

Η ταινία στην Ιταλία την πρώτη κιόλας εβδομάδα έκοψε περίπου 2.100.000 εισιτήρια. 




Mε Ενσωματωμένους Ελληνικούς Υπότιτλους

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου