Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

After Stonewall (1999)



Documentary/Historical retrospective of the Gay Rights movement from the 1969 Stonewall riots to the present.


Σαράντα χρόνια πριν, οι λεσβίες και οι γκέι της Αμερικής -μια ιδιαίτερα κλειστή, κατακερματισμένη και περιθωριοποιημένη κοινότητα- βίωσε ένα βαθύ σημείο καμπής. Στις 27 Ιουνίου του 1969, ημερομηνία γέννησης του σύγχρονου κινήματος για τα δικαιώματα των γκέι, οι ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και οι τρανστζέντερ του μπαρ Stonewall στη Νέα Υόρκη, ενώθηκαν αυθόρμητα και αντέδρασαν δυναμικά στις μακροχρόνιες παρενοχλήσεις της αστυνομίας, στους εμπαιγμούς και στις συλλήψεις. Το "Μετά το Stonewall" καταγράφει την ιστορία των λεσβιών και των γκέι μετά τις συγκρούσεις στο Stonewall. Από την εμφάνιση, τη δεκαετία του '70, του Απελευθερωτικού Κινήματος των Γκέι και των φεστιβάλ γυναικείας μουσικής, μέχρι την επίθεση του AIDS, το γεμάτο παλμό κίνημα των GAY GAMES και τη μεγάλη προβολή που δόθηκε στο δημόσιο coming out της Ellen DeGeneres, το "After Stonewall" παρουσιάζει μια ιστορία συγκινητική, προκλητική και αντάξια των εμπειριών των λεσβιών και των γκέι που καθόρισαν με τη δράση τους αυτή την εποχή. Το ντοκιμαντέρ συλλαμβάνει τις στιγμές του αγώνα με τις ήττες και τους θριάμβους μιας περήφανης κι όμως ακόμη στιγματισμένης κοινότητας. Η ταινία καταγράφει τις προσωπικές διηγήσεις των γκέι και των λεσβιών που μεταμόρφωσαν όχι μόνο τις δικές τους ζωές αλλά και την αμερικανική κοινωνία και την παγκόσμια κοινότητα. Οι ιστορίες που διηγούνται περισσότεροι από 200 άνθρωποι από όλα τα πεδία του αγώνα παρακίνησαν το ευρύτερο κοινό να αμφισβητήσει τις δικές του θεμελιώδεις αρχές όσον αφορά την οικογένεια, την εργασία, και τις σχέσεις. Η ταινία αυτή κάνει εμφανή τη βαθιά επίδραση των γκέι και των λεσβιών στη διαμόρφωση του 20ου αιώνα και της σύγχρονης ζωής μας.
Mε Ενσωματωμένους Ελληνικούς Υπότιτλους.


To Nτοκυμαντέρ είναι αφιερωμένο στον παραπάνω εικονιζόμενο έφηβο που πριν 2 μέρες πέθανε υποκύπτοντας στα τραύματα από τους βασανισμούς που υπέστη απο τα εικονιζόμενα ανδρείκελα...αλλα και σε όλα τα LGBT άτομα στην Ρωσσία που μετά τον νόμο του Πούτιν καθημερινά χλευάζονται , βασανίζονται , δολοφονούνται και οδηγούνται στην αυτοκτονία απο ακροδεξιές οργανώσεις αλλά και την Ορθόδοξη Εκκλησία απολαμβάνοντας πλήρη ατιμωρησία..
Σαν ένα μίνιμουμ που μπορείτε να κάνετε είναι να υπογράψετε το παρακάτω...
Και θυμηθείτε όπως δεν είναι απαραίτητο να είσαι μαύρος για να υποστηρίξεις τα δικαιώματα των μαύρων , έτσι δεν χρειάζεται να είσαι gay για να υποστηρίξεις το δικαίωμα τους να υπάρχουν...Αρκεί να είσαι ΅Ανθρωπος΅

Υπέγραψε ΕΔΩ και ΕΔΩ


3 σχόλια :

  1. Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για την ωραία προσφορά. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, λείπει το τέλος της ταινίας. Μπορείτε να την ξανανεβάσετε ολόκληρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η ομάδα που έκανε την μετάφραση έτσι μου έστειλε το DVD..
    Μπορείς να παρακολουθήσεις τα τελευταία 16 λεπτα που λείπουν χωρίς υπότιτλους όμως στο YouTube όπου υπάρχει ολόκληρο.:
    http://www.youtube.com/watch?v=0osCx7aZxnQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή