Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Θρησκείες και Γάμος ατόμων του ίδιου Φύλου

Έκπληξη προκάλεσε η δημοσιοποίηση έρευνας για την γνώμη των πιστών σχετικά με τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου από διάφορες θρησκείες  στην Αμερική.
Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα από το Public Religion Research Institute (PRRI)(Δημόσιο ίδρυμα θρησκευτικών ερευνών) και έγινε σε ολόκληρη την Αμερική με συνεντεύξεις σε 40.000 άτομα.

Οι πιο υποστηρικτικοί στο δικαίωμα του γάμου των ατόμων του ίδιου φύλου είναι οι Βουδιστές με το εκπληκτικό 84% να δηλώνει υπέρ.
Ακολουθούν με 77% οι Ιουδαίοι (Εβραική θρησκεία) και οι Αθεοι/Αγνωστικιστές.
Ακολουθούν οι Πρεσβυτεριανοί με 69% , οι Επισκοπιανοί και η Ενωμένη Εκκλησία του Ιησού με 68% οι Ληθουριανοί με 64% ,οι Καθολικοί με 60%.
Λίγο πιο κάτω με 56% οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και οι Ινδουιστές με 55%.
Λιγότερο υποστηρικτικοί  οι Αμερικανοί Μουσουλμάνοι με 42%
Το μικρότερο ποσοστό υπάρχει στους μαύρους Προτεστάντες και τους Μορμόνους στο 28%.
Η υποστήριξη θρησκευόμενων ατόμων για τα LGBT δικαιώματα έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία με εκκατομύρια πιστούς να πιέζουν την ηγεσία τους στο να εγκρίνει την ισότητα για τα LGBT άτομα.
Πιο πρόσφατα μια ομάδα από 2000 θρησκευτικούς ηγέτες και οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από Χριστιανικές, Εβραϊκές και Μουσουλμανικές ομάδες υπέγραψαν ένα υπόμνημα υποστήρηξης ζητώντας από το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφανθεί υπέρ του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου.

Πηγή και περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου