Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Fit (2010)

Takes a look at gay and straight love among the new millennials. Everything from secret crushes to homophobic attitudes are revealed by the rambunctious students taking Drama and Dance from Loris. None of the teens are what they seem at first glance, with gay hearts lurking behind tough exteriors and straight kids expressing themselves in very queer ways.

Μια ματιά στην γκέι και στρέιτ αγάπη στην νέα χιλιετία. Τα πάντα, από μυστικούς έρωτες έως ομοφοβικές συμπεριφορές αποκαλύπτονται από ανεξέλεγκτους μαθητές που κάνουν μάθημα Θεάτρου και Χορού με τον Λόρις. Κανένας απ' τους έφηβους δεν είναι ότι φαίνεται απ' την πρώτη ματιά, γκέι καρδιές κρυμμένες πίσω από σκληρές συμπεριφορές και στρέιτ παιδιά που εκφράζονται με πολύ "γκέι" τρόπους.

Με Ενσωματωμένους Ελληνικούς Υπότιτλους!

1 σχόλιο :

  1. Θα ήθελα κάποια στιγμή να δω μια ταινία με χαρακτήρες της διπλανής πόρτας, χωρίς τα στερεότυπα που χαρακτηρίζουν την γκέι ζωή. Όχι ότι με χαλάει κιόλας, αλλά έτσι για το γαμώτο!!! Εκτός αν οι χοντροί, κοκαλιάρηδες, κακομούτσουνοι κτλ κτλ μόνο στον στρέιτ κόσμο υπάρχουν! Εκτός αν ισχύει στην πραγματικότητα το “Αδάμ και Στηβ, όπως τους έπλασε ο θεός” κι είμαστε οι τυχεροί αυτού του κόσμου, κι εννοώ εμάς του γκέι…φυσικά όλα αυτά τα σκέφτομαι όταν τελειώνει η ταινία κι έχω απολαύσει τα κορμιά χεχε. Μου άρεσε τρελά η αρχή, δείχνει όλους χαρακτήρες να ντύνονται και να βρίσκουν απογοητευμένοι τα ρούχα τους “τόσο γκέι” και τελευταία δείχνει τον δάσκαλο του χορού, που μόλις τον άφησε ο δεσμός του στο σχολείο, να τον ρωτάει “φαίνομαι γκέι μ αυτό;” Του λέει με ξινισμένη μούρη ναι κι απαντάει μ ένα χαμόγελο “ωραία.”

    Η περίληψη τα λέει όλα για το θέμα που ασχολείται η ταινία, εγώ κόλλησα στην ενότητα που ασχολείται με τον στρέιτ, που όπως φαίνεται μισεί τους γκέι και το δείχνει με κάθε τρόπο και πολλές φορές μάλιστα με βία. Κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι αν ένας στρέιτ με τέτοια ομοφοβική συμπεριφορά, μπορεί να αλλάξει από την μια στιγμή στην άλλη και χωρίς ουσιαστικά κανένα μεγάλο κίνητρο σοκ, τότε μάλλον το μέλλον είναι πολύ ευοίωνο!!! Αλλά όταν έκλεισα το στόμα και κατάλαβα ότι βλέπω ταινία, μάλλον ουτοπικό μου φαίνεται το σενάριο η έστω για να μην είμαι απόλυτος, ένας στρέιτ “ψύλλος” στα άχυρα, η σπάνια εξαίρεση του κανόνα.
    Κατά τα αλλά, η ταινία είναι κουλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή