Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Milk (2008)

Έχοντας κουραστεί να κρύβεται επειδή είναι gay, ο Χάρβεϊ Μιλκ παρατάει την υψηλόμισθη
δουλειά του στη Γουόλ Στριτ και πηγαίνει στην περιοχή Castro του Σαν Φρανσίσκο για να
μείνει με τον εραστή του, Σκοτ. Εκεί, το φωτογραφείο που διατηρεί θα γίνει το σημείο συνά-
ντησης αρκετών ανθρώπων της κοινότητας, που στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμά-
των από τη συντηρητική κοινωνία. Ο Χάρβεϊ γίνεται η φωνή αυτής της σιωπηλής πλειοψη-
φίας και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Το 1978 το άδοξο τέλος του θα σφραγίσει την ισ-
τορία και θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους φανατικούς του υποστηρικτές.


 





Με Ελληνικούς Υπότιτλους.
HD Movie

1 σχόλιο :

  1. Κάθε φορά που τελειώνει μια ταινία κι αφού περάσουν τα πρώτα συμπεράσματα γι αυτήν από το μυαλό μου, σκέφτομαι την αθόρυβη δουλειά των ατόμων που εργάστηκαν, για να έχω την δυνατότητα να δω την ταινία. Σήμερα, πέρα από κάθε άλλη φορά, ένιωσα περισσότερο την ανάγκη να τους ευχαριστήσω και να τους ευχηθώ δύναμη, για να συνεχίσουν το σημαντικό έργο που κάνουν, για την ελληνική γκέι κοινότητα.
    Πέρα λοιπόν από τις ταινίες, που μέσα από αυτές καθρεπτίζονται τα δικά μας βιώματα (είτε καλά είτε κακά) και μας αρέσει όταν τα βλέπουμε στην οθόνη, κάνοντάς μας αναλόγως την ταινία, να γελάσουμε, να κλάψουμε, να θυμώσουμε, να σκεφτούμε… υπάρχουν ταινίες όπως αυτή (και πολλές άλλες φυσικά), που μαθαίνουμε για κάποιες σημαντικές προσωπικότητες, τουλάχιστον για την γκέι κοινότητα και για οποιαδήποτε κοινότητα ανθρώπων βιώνουν τον ρατσισμό από την δήθεν “φυσιολογική κοινωνία, της πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας”.

    Όταν διαβάζεις ειδήσεις, πρόσφατη μάλιστα, ότι αυτοκτόνησε ένα παιδί 14 χρόνων, γιατί δεν άντεχε την στοχοποίηση του από συμμαθητές του, για την σεξουαλικότητα του, τόσο η ανάγκη να υπάρχουν άνθρωποι με όραμα όπως ο Χάρβεϊ Μιλκ (Harvey Milk) είναι επιτακτική! Τόση και μεγαλύτερη ανάγκη είναι, οι γονείς να είναι ενημερωμένοι η οποίοι είναι το πρώτο και το σημαντικό στήριγμα για τα παιδιά τους. Φτάνει πια να χάνονται νέοι άνθρωποι, τόσο συχνά, επειδή είναι γκέι, επειδή είναι χοντρά, επειδή έχουν αδύναμο χαρακτήρα και δεν ξέρω τι άλλο!
    Η τραγική ειρωνεία για τον 14χρονο Jamey Rodemeyer (όπως διάβασα κι έψαξα μετά στο youtube) είναι ότι τον Μάιο ανέβασε βίντεο στο youtube, όπου δήλωνε την αισιοδοξία του ότι το φαινόμενο του εκφοβισμού και χλευασμού στα σχολεία θα περιοριστούν και δεν θα υπάρχουν άλλες αυτοκτονίες νέων!

    Αξίζει να γνωρίσετε μέσα από την ταινία τον Χάρβεϊ Μιλκ (Harvey Milk)

    ΑπάντησηΔιαγραφή